Event: Bridging the Gap

Wil je meer weten over ondernemerschap in de creatieve industrie? Ben je benieuwd hoe het zit met beleid binnen deze industrie, of met groei of  samenwerking? Vanuit het Creatief Ondernemerschapslab (COL) hebben we de afgelopen vier jaar onderzoek gedaan naar ondernemerschap in de culturele en creatieve sector. Benieuwd naar de uitkomsten? Kom dan op 13 april naar onze afsluitende bijeenkomst.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 13 april.Tijdens de conferentie gaan we in gesprek met wetenschappers, beleidsmakers en ondernemers over de creatieve industrie en de uitdagingen daarin. We nodigen sprekers uit hun visie te geven op dit onderwerp en organiseren we workshops over groei, ambities en creativiteit. Natuurlijk is er genoeg ruimte voor een (vrijdagmiddag)borrel. De middag staat onder de deskundige leiding van Nathan de Groot.

Tijd en plaats
De conferentie vindt plaats op de Jheronimus Academy for Data Science (JADS) in Den Bosch. Het programma is van 12:30 tot en met 17:00, waarna we afsluiten met een borrel. Er zijn geen kosten aan het evenement verbonden. Kaarten zijn via onderstaande knop te bestellen.

Eventbrite - Creatief ondernemerschap

In verband met locatie raden we iedereen aan met het openbaar vervoer te komen. Het JADS is op loopafstand van station ‘s-Hertogenbosch.

Programma
Het volledige programma is te vinden via deze link, meer informatie over de workshops vind je hier.

COL
De afgelopen vier jaar heeft het Creatief Ondernemerschapslab (COL) onderzoek gedaan naar ondernemerschap in de culturele en creatieve sector. Tijdens dit project, mede gefinancierd door het NWO en de Kunstenbond, onderzochten we hoe diverse aspecten van creatief ondernemerschap, zoals creativiteit, samenwerking, strategie en resultaten, samenhangen. De ontwikkeling van deze samenhang hebben we over de loop van meerdere jaren gevolgd. In totaal deden er 22.000 ondernemers mee met dit bijzondere onderzoek naar creatief ondernemerschap en de kansen en uitdagingen van de creatieve en culturele sector.

Voor deze conferentie nodigen we wetenschappers en beleidsmakers uit, maar ook iedereen die heeft meegewerkt aan het onderzoek door middel van het invullen van vragenlijsten. Andere geïnteresseerden zijn natuurlijk ook welkom. De conferentie biedt voor iedereen die interesse heeft in de praktijk van de creatieve ondernemer een rijk programma.

De sprekers tijdens de middag zijn Candace Jones, hoogleraar in Global Creative Enterprise, University of Edinburgh en Arjan van den Born, hoofd van het COL en hoogleraar creatief ondernemerschap. Ook zijn er workshops van onderzoekers Richard Haans, Ruben Jacobs, Sofie Jacobs, en Arjen van Witteloostuijn. De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie en een borrel.

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door