Workshops

Tijdens het evenement organiseren we 4 masterclasses waar deelnemers zich voor kunnen inschrijven

(1) Impact onderzoek op beleid – Arjen van Witteloostuijn
De afgelopen jaren heeft de creatieve industrie zich in de voorste gelederen van de aandacht van beleidsmakers geplaatst. In positieve zin door haar bijdrage aan groei en innovatie, in negatieve zin door de arbeidsmarkt en -omstandigheden in de sector. De overheid en haar sociale partners hebben een belangrijke rol in veranderingen in de sector. Hoogleraar Arjen van Witteloostuijn gaat in deze lezing in op de vraag welke implicaties ons onderzoek heeft voor het beleid rondom innovatie, groei en arbeidsomstandigheden in de creatieve industrie.
(2) Groei, hoe bereik je dat? – Richard Haans
Je kunt met je bedrijf op verschillende vlakken groeien. Denk aan groei in omzet, in producten of projecten en in het aantal medewerkers. Maar hoe doe je dat, groeien? Op welke manier kun je als ondernemer in de creatieve industrie groeien en wat betekent dat voor je activiteiten? In deze workshop gaat Richard Haans met je aan de slag om antwoorden te vinden op deze vragen.
(3) De mythe van creativiteit – Ruben Jacobs
Of het nu gaat om het ontwikkelen van een website, een kunstwerk of een theaterproductie, elk cultureel product is in zekere mate nieuw en innovatief. En om dat voor elkaar te krijgen, is één ding belangrijk: creativiteit. Cultuursocioloog Ruben Jacobs denk daar het zijne over. Er zijn volgens hem veel misverstanden en mythes over wat creativiteit nu precies is. “Eén mythe torent daar mijlenver bovenuit,” aldus Ruben, “De gedachte dat creativiteit, of originaliteit (die woorden worden altijd in één adem uitgesproken) iets uit niets creëren is. Een spontane opwelling, goddelijke inspiratie. Eureka!”. Tijdens deze workshop gaat hij hier verder op in.
(4) Business Game: wat is jouw troef? – Sofie Jacobs
Op welke manier kijk jij naar je ondernemerschap? Binnen bepaalde sectoren wordt vaak impliciet dezelfde manier van denken gebruikt bij beslissingen over het management en de toekomst van organisaties. Door altijd vast te houden aan hetzelfde denkkader sta je echter veranderingen en innovatie in de weg. Sofie Jacobs presenteert de drie belangrijke denkkaders in de creatieve industrie en laat je zien wat hun invloed is op je onderneming.

Het gehele programma vind je hier. Tickets zijn te bestellen via onderstaande knop.

Eventbrite - Creatief ondernemerschap

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door