Tussen ‘space’ en ‘non-space’ in Kopenhagen

Op 6 juli onderzoeken wetenschappers het fenomeen ‘space’ en hoe dat wordt gevormd binnen organisatie. COL-onderzoeker Boukje Cnossen is een van de organisatoren van deze workshop, die dit jaar in Kopenhagen plaatsvindt.

Sinds 2015 bestuderen onderzoekers binnen de Space, Creativity and Organising (SCO) Workshop het idee dat ‘space’ binnen organisaties relationeel wordt gevormd. Als we met elkaar spreken en op andere manieren een interactie met elkaar aangaan, weven we de ‘space’ waarin we ons bevinden. Vanuit de workshop gaat ook specifieke interesse uit naar de grenzen tussen ‘space’ en ‘non-space’. Wat zijn die ‘non-spaces’ waarmee organisatie in de huidige tijd worstelt? En hoe kunnen die het beste terugkomen in onderzoek?

Tussen 'space' en 'non-space' in Kopenhagen

Deze derde editie van de workshop onderzoekt hoe ruimte, werk en organisaties worden behandeld in fictie. Centraal staat het werk 2666 van de Chileense auteur Roberto Bolaño. Iedereen die geïnteresseerd is in space, organisatie en fictie wordt uitgenodigd deel te nemen aan de workshop.

Voor meer informatie: bezoek de website van SCO. Voor aanmelding: stuur een korte mail met onderzoeksinteresses naar Boukje Cnossen (b.s.cnossen@uvt.nl).